Altijd lage prijzen en goede kwaliteit!

Winkelmand 0

Eric Kuster

Wie is Eric Kuster?

Dat de naam Eric Kuster je bekend voorkomt is niet opvallend, de naam is in de meubelwereld al sinds jaar en dag een begrip. Eric Kuster is een interieurdesigner met een geweldige reputatie, inmiddels zijn er meer dan 600 huizen door Eric voorzien van een interieur dat nergens anders te vinden is. Van werkelijk ieder huis maakt hij wat bijzonders, iets wat je niet tegenkomt in de normale meubelzaak. Ook bekend Nederland weet Eric Kuster te vinden. Zo heeft hij onder andere de huizen van Linda de Mol, Wendy van Dijk en de huidige coach van FC Barcelona Ronald Koeman onder handen genomen. Over die laatste club gesproken; ook het stadion (Camp Nou) van FC Barcelona is op vele plekken aan de binnenzijde door Eric Kuster ingericht. Daarnaast zijn de interieurs van Kuster ook te zien in een van Nederlands bekendste clubs: Jimmy Woo in Amsterdam.

De stijl van Eric Kuster

Eric Kuster beschrijft zijn stijl zelf als ‘Metropolitan Luxury’, je herkent het aan de glamoureuze uitstraling. Wanneer je binnenstapt in een woonkamer die door Eric Kuster is ingericht krijg je direct het gevoel van luxe, kwaliteit en perfectionisme. Alles klopt tot in de puntjes en er is geen hoekje over het hoofd gezien.

Volgens Eric zelf is het belangrijk om statements te maken in je huis. Dit doe je door grote items in je interieur te verwerken, waardoor je huis nog groter lijkt dan het eigenlijk is. We zien bij veel interieurs, welke afkomstig zijn van Eric Kuster zelf, grote potten, grote schilderijen of een flinke bank terugkomen. Dit doet hij om mensen uit hun comfortzone te laten stappen, we willen het allemaal zo ‘veilig’ mogelijk houden en daar is hij niet weg van.

Eric Kuster haalt het hotelgevoel in huis

Een van de plekken waar Eric Kuster veel inspiratie vandaan haalde waren hotelkamers. Ze waren vaak niet heel groot, maar toch van alle gemakken en luxe voorzien. In hotelkamers durven ze wat gewaagder in te richten, gasten blijven vaak maar 2 weken en vinden daarom een ander interieur juist leuk. Net wat anders dan thuis.
Het gaat zelfs zo ver dat Eric Kuster de handdoeken in de badkamer oprolt in plaats van opvouwt, zo krijg je nog meer dat hotelgevoel volgens hem. Ook geeft hij zelf aan enkel een televisie, internetverbinding, bed, badkamer en walk-in closet nodig te hebben. De woonkamer en keuken gebruikt hij nauwelijks, daar belt hij liever de roomservice voor.

Eric vindt het leven in een hotel daarom ook de ideale manier van leven: alles onder één dak. Inclusief spacenter. Mede daarom inspireert hij zijn interieurs op wat hij gezien heeft in hotels.

Hebben we je genoeg geïnformeerd over Eric Kuster?

Wellicht heeft het je interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar ons assortiment, klik dan op een van de onderstaande links:

Add Your Comment